Мъж от карловското село Васил Левски натопи земляци, с които не бил в добри отношения, че секат незаконно дървесина. Фалшивият сигнал е подаден на телефон 112, за което в Наказателния кодекс се предвижда до 2 години затвор.
Човекът обаче не е осъждан и не е освобождаван от наказателна отговорност досега, затова случката ще му се размине с глоба от 1000 лв.
В 13,09 часа на 22 юни кт. Г. той се обадил на спешния телефон и обяснил, че е видял двама души да режат дървета от вида акация в гората над селото. Добавил, че използват дървесината, за да направят ограда на стопански двор.
Допуснал обаче грешката да се представи с имената на свой познат полицай. Сигналът бил препратен в Районното в Карлово, откъдето направили проверка на място, но бракониери не били засечени в цялата местност Пясъците.
Попитали полицая със същото име има ли нещо общо със сигнала той отрекъл, проверил в телефона си и веднага посочил по номера кой се е обадил на 112.
Когато бил посетен от дежурен екип, авторът на злонамереното обаждане веднага си признал, а вече пред Карловския районен съд обявил и че много съжалява.