Засиленото полицейско присъствие и активен пътен контрол в Баня и селата Христо Даново, Розино и Певците бяха осъществени в рамките на предварително планирана спецакция за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението в населените места от Община Карлово. При провеждането й участваха служители от РУ-Карлово, автопатрули на сектор „Специализирани полицейски сили“ и неговото моторизирано звено „Сигма“, както и пловдивското Зонално жандамерийско управление.
В рамките на няколко часа са били извършени множество проверки - на 284 лица, 185 МПС, 21 частни адреси и 6 търговски обекта. С технически средства за употреба на алкохол са изпробвани 45 водачи, а за наркотици – 4.
За констатирани редица нарушения на правилата за движение са били съставени 24 акта и 77 глоби с фиш. Допълнително са били издадени и 51 електронни фишове за регистрирани с камера автомобили, които са се движили със скорост над допустимата. По административен ред са били санкционирани и 20 души с нередовни документи за самоличност.
Общо шест предварителни проверки са били образувани в резултат на полицейската операция. Пет от тях са за иззети известни количества безакцизни тютюневи изделия в частни имоти в споменатите населени места.
В Христо Даново е бил установен и извършител на кражба на продукти от местен хранителен магазин.