Млад карловец мнокократно тормози съседите си на ул. "Парчевич" 39 във Военното градче в Карлово. Изхвърлил старата си дограма пред балкона миналия ден, хвърлял и парчета дърво, инструменти в зелените площи пред блока, алармираха в KarlovoPress хора, които живеят там.

Части от дограмата паднали и на една от по-долните тераси, където живее семейство с две малки деца. Терасата е била разбита, като по чудо няма пострадали.

„Това е истински кошмар. Случва се от много години. Този съседски тормоз продължава от 2017-та, вече не знаем към кого да се обърнем за помощ”, коментираха съседите.

Преди година мъжът изхвърлил посуда от терасата на апартамента си, а когато му направили забележка, че може да удари минаващите отдолу или да строши някоя от спрените наблизо коли, се развилнял съвсем. Псувал и обиждал и успял да метне през балкона и цял диван, преди да бъде озаптен от изпратените на мястото полицаи.

Хората от блока алармираха още, че ги тормози и със силна музика през нощта. Многократно се е случвало да тропа по стените и да звъни по вратите на комшиите си след полунощ. Младият мъж живеел сам.

„Вероятно има здравословни проблеми или злоупотребява с алкохола, тъй като на моменти е напълно неадекватен”, разказаха съседите. Те многократно са подавали жалби в полицията. Налагало се е да звънят и на брат му, за да дойде да го усмири. Последния път той дори разбил вратата на жилището, тъй като 32-годишният мъж не искал да отвори.

„Не се издържа вече. Как да станем сутрин и да отидем на работа, след като цяла нощ не сме спали от силната музика”, питаха хората.

От пресцентъра на МВР Пловдив посочиха, че срещу младият мъж са били подавани множество жалби и сигнали. През последните две години служители на районното в Карлово са реагирали на десетки повиквания от страна на съседи за неспазване на обществения ред и нощната тишина. При всяка жалба от хората, полицаите са прилагали всички действия, влизащи в правомощията им. 32-годишният мъж дори е бил съден по указа за борба срещу дребното хулиганство. Имало е и преписка по Закона за здравето, но е била прекратена от прокуратурата.