Местната власт в Клисура с остра публикация  към своите съграждани заради нерегламентирани сметища Местната власт публикува снимки от нерагламентирани сметища в Клисура. На официалната страница на кметството последва остра публикация с апел към жителите на историческия град:


"Мили хора, за огромно съжаление днес се налага да ви споделим една от грозните страни на иначе толкова любимата ни Клисура. С погнуса, срам и гняв ви показваме сметищата, в които, тя бе потънала. Това, което се вижда в кадрите са битовите и строителни отпадици, изхвърлени от тези хора, които живеят в Клисура без гражданска съвест.

За жалост тези недобросъвестни граждани се виждат, но никой не смее да цитира имената им или да посочи доказателствени факти пред властта, за да им се състави акт за нарушение, с цел предотвратяване на междуличностни конфликти.

Не е нормално в 21-и век, когато всички говорим за полагане усилия да живеем в чиста околна среда, да я замърсяваме по този безпрецедентен начин. Питаме се, колко граждани са заявили желание пред фирмата, обслужваща Община Карлово и осигуряваща 4-кубикови контейнери за строителни отпадъци срещу заплащане.


В тази връзка призоваваме желаещите да ползват тази услуга, от сега нататък да се обръщат на телефон 0885 45 31 83.

Към момента всички нерегламентирани сметища около града са почистени от местната власт и се надяваме, че от сега натък няма да виждаме тези грозни гледки. Недостойно е да се отнасяме към Клисура и прекрасната й природа по този начин".