Масови проверки на бензиностанциите. Собственици в района коментираха, че не спекулират с цените Със заповед на директора на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Димитър Балев днес бе осъществена специализирана операция за спазване на данъчното законодателство при търговия с петролни продукти в област Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив.

Съвместните действия бяха извършени на територията на цялата област от служители на отдел „Икономическа полиция“, звеното за фискален контрол към НАП и Комисията за защита на потребителите.

Административно нарушение е било констатирано в една от проверените бензиностанции, за което е бил съставен акт от контролните органи.

Междувременно много собственици на бензиностанции в Карловско коментираха за KarlovoPress, че извършването на проверки в повечето обекти не е целесъобразно, тъй като не става въпрос за спекула с цените, на които продават.

" Днес базовата цена, на която закупихме 1л. дизелово гориво е 1,83 лв, а бензиностанциите на една от най-големите вериги продаваха на 1,79 литър?! Това е дъмпинг, а контролните органи проверяват не тези, които трябва", заявиха собствениците на търговски обекти с петролни продукти в региона.