Мобилни екипи от служители на отдел "Охранителна полиция" и секторите "Икономическа полиция" и "Криминална полиция", заедно с представители на регионалните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" в началото на месец март започват срещи и прием на граждани в малките и отдалечени населените места в Пловдивска област.
Мобилни екипи ще посетят малки и отдалечени населени места на 12 ти март на територията на РУ Карлово. Първият от тях ще се срещне с жителите на селата Анево, Кърнаре и Розино. Вторият мобилен екип ще бъде в Баня, Марино поле и Калофер, съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив. На 19.03.2020 г. на територията на РУ Хисар също са сформирани два мобилни екипа:първият – в Беловица, Мало Крушево, Кръстевич, а представители на втория ще посетят селата Долна махала, Черноземен и Ръжево.
Представителите на мобилния екип при посещението си в съответното населено място провеждат среща с неговия кмет, за да обсъдят проблеми от различно естество. На случаен принцип посещават жилища, местен магазин или питейно заведение, където разговарят с техните собственици за наболели проблеми. При срещи с възрастни хора в пенсионерските клубове се провежда информационна кампания с цел те да бъдат предпазени от телефонни измамници и им се припомня, да са бдителни и да не оставят жилищата си отключени и без надзор, за да предотвратят престъпни посегателства. Служителите на областната дирекция се срещат и с директори на действащи учебни заведения в конкретното населено място, особено когато от тях има констатирани престъпни навици и прояви на ученици в поверените им училища.