В хода на работа по линия разпространение и употреба на наркотични вещества на територията обслужвана от РУ Карлово, криминалисти са задържали на улица в града 25- годишен местен жител, за който разполагали с оперативна информация, че притежава и разпространява дрога.

В момента на задържане младият мъж се опитал да осуети проверката и изхвърлил в кош за отпадъциполиетиленова торба с марихуана, която носел в себе си.

В условия на неотложност последвало претърсване на адреса, обитаван от лицето. В жилището му били открити и иззети 44,020 грама марихуана, електронна везна за разтеглянето и на дози, по която имало и следи от амфетамин. Мъжът е извършил престъплението в срок на условно осъждане за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. В хода на започнато бързо производство са разпитани и 7 лица, които са били негови клиенти.

Първоначално дилърът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР, а в последствие за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура Пловдив. Работата по документиране на случая продължава разследващ полицай и служители от група „Криминална полиция“ при РУ Карлово.