Карловски магазин за техника мами клиентите си Рекламна брошура на хипермаркет за техника в Карлово примамвала клиенти с оферта за 49-инчов телевизор за 999 лв., но на касата ставало ясно, че цената е всъщност 1199 лв. Нарушението е констатирано по сигнал и фирмата собственик на търговския обект е санкционирана с 1200 лв. от Комисията за защита на потребителите. Глобата е потвърдена от Карловския районен съд, но подлежи на обжалване и пред Административния в Пловдив.
Служители на Комисията за защита на потребителите инспектирали хипермаркета на 8 март т. г. и установили, че на видно място в магазина има брошура, в която са описани актуалните промоции. В нея срещу снимка и описание на смарт телевизор LG 49 инча била посочена цена от 999 лв. Те извършили контролна покупка и на касата им поискали с 200 лв. повече.
Когато случаят стигнал до съда, от хипермаркета изтъкнали аргумента, че става дума за явна техническа грешка, защото цената от 999 лв. била валидна за телевизор от същата марка, но с размер на екрана от 43 инча. Този довод е отхвърлен от магистратите, защото от магазина са имали възможност да изтеглят брошурата, след като са констатирали грешката, а не са го направили. Случката е преценена като заблуждаваща търговска практика.