Хванаха пияни и дрогирани шофьори в Карлово и Хисаря Специализирани полицейски сили, пътна полиция и районните управления са проверили през уикенда 1400 автомобила и 1700 лица на територията на Пловдив и областта. Целта на акцията бе установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата и по линия на наркоразпространението.
Съставени са 120 акта и 126 фиша. Служителите са установили 26 водачи, които са шофирали след употреба на алкохол. В 10 от случаите дрегерът е отчел над 1.2 промила. При останалите 16 от нарушителите употребеният алкохол е бил под 1.2 промила.
В Пловдив, Карлово и Труд са задържани водачи, шофирали след употреба на наркотични вещества и техните аналози.
Справката за водачите, шофирали след употреба на алкохол, отчита най- много нарушения на територията на областта. В Пловдив - на територията на Второ районно е бил установен и задържан водач с над 2.53 промила. В Първомай нарушителите са трима, като при двама от проверените дрегерът е отчел 1.43.
Двама са шофирали в нетрезво състояние и на територията на Труд - с отчетени 1.60 и 1.75 промила. На територията на Стамболийски и Раковски пробите на водачите са показали над 1.8 промила, а в Хисаря-2.08. В рамките на проверките на 26 от водачите са били съставени актове за неизползване на обезопасителен колан, констатирани са 5-ма неправоспособни, а 6 моторни превозни средства са били без застраховка гражданска отговорност.
Двама от нарушителите са се опитали да дадат подкуп на полицейски служители, за което са започнати досъдебни производства. В Пловдив, на територията на Първо РУ едно лице е задържано и за хулигански прояви,изразяващи се в агресивно поведение към служителите на реда.