Престъпления по чл. 354А Ал 3 от НК са извършили двама 32 годишни мъже- единият от Карлово, а другият от с. Васил Левски. В 19.50 на 2 април в хода на специализирана операция по линия наркоразпространение е извършен обиск в условия на неотложност. От 33 годишен мъж, жител на село Васил Левски е иззет 1.59 гр. амфетамин. Нарушителят е задържан в ареста за срок до 24 ч.

Два часа по късно в хода на проверки по същата линия, полицейски служители извършили претърсване и изземване на адрес в Карлово, на който живеело 22 годишно момиче. Установена е съпричастността на 32 годишен, криминално проявен и осъждан мъж от населеното място, с когото момичето се познавало. Служителите предприели проверка, по време на която мъжът се опитал да изхвърли наркотични вещества, които държал в себе си.

В условия на неотложност от дома му са иззети по надлежния ред: 3.59 гр амфетамин, електронна везна, метална тръбичка и пластмасова карта. Извършителят на престъплението е задържан за срок до 24 часа и след повдигане на обвинение е освободен под парична гаранция. Материалите по случаите са докладвани на РП Карлово.