Двама с качулки употребиха сила и ограбиха 87 годишен мъж от Карлово Сигналът бил получен в РУ Карлово след полунощ в 1.20 часа. На място са пристигнали полицейски екипи и е бил уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. За по-малко от един час полицаите установили извършителите на грабежа.

Двама от тях с инициали М.А. и П.А. са били задържани, а Ч.Б. е успял да се укрие и е обявен за общодържавно издирване.

Незабавно са били извършени претърсвания и изземвания в условията на неотложност, както и личен обиск, при които е била открита половината от отнетата сума, разпределена между М.А. и П.А.
87-годишният мъж бил в дома си когато проникнали крадците. Било около 00.50 часа. Ч.П., М.А. и П.А. влезли в жилището, като двама от тях били с качулки на главите. Те блъснали възрастния мъж на леглото, предупредили го да не мърда и хвърлили дреха върху главата му. След това тримата отнели от шкаф в стаята 3 000 лева от спестяванията на пострадалия и напуснали жилището.
От Прокуратурата съобщиха, че това е престъпление по чл. 198 ал.1 във вр. чл.20 ал.2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс. По делото продължават се извършват процесуално-следствени действия.Обвиняемите М.А. и П.А. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Предвиденото от закона наказание за извършен грабеж е от 3 до 10 години лишаване от свобода.