Служители на РУ Карлово проведоха специализирана полицейска операция по линия „противодействие на битовата престъпност на територията на село с. Христо Даново". Това съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив.

Четирима са в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР. Под надзора на Районна прокуратура Карлово са започнати три бързи и едно досъдебно производство. За притежание на наркотични вещества е задържан 30 годишен мъж от Сопот. От лицето при личен обиск е иззет 13,711 гр амфетамин. Бързите производства са образувани по линия акцизни стоки -за притежание на тютюн и пълнене на цигари и безакцизен алкохол.

В рамките на спецоперацията е установен и задържан водач на превозно средство, представил пред проверяващите неистинско свидетелство за управление на МПС, издадено от Република Гърция. Предварителна проверка с оглед събиране на достатъчно данни за престъпление по чл. 234 от НК е започнато срещу лице, в дома на което е открит безакцизен тютюн.

Проверките са обхванали 181 превозни средства 282 лица, повече от 15 частни имота, 6 търговски обекта и една автоморга. В районното управеление са доведени 15 лица. При съвместни проверки с представители на НАП,БАБХ и РИОСВ са съставени 6 акта за установяване на различни нарушения, свързани с неспазване на санитарно-хигиенни изисквания, несъответствия на намерени касови наличности и реални обороти, както и за функциониране на автоморга, работеща без съответното разрешително. По закона за движение по пътищата са съставени 20 акта за установяване на административно нарушение и 29 фиша. Констатирани са 35 нарушения по Закона за българските лични документи, за които проверяващите са съставили и връчили актове.