Бракониери биха горски край Карлово, двама в ареста Горски инспектори от Регионалната дирекция по горите в Пловдив, са били нападнати при опит да предотвратят незаконна сеч. Задържани са двама мъже, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.
Инцидентът е станал днес по време на проверка в района на Държавното горско стопанство - Карлово. До физическата саморазправа се стигнало, след като екип на горски инспектори установил сеч на 23 немаркирани дървета.
Нарушителите се опитали да осуетят проверката, като са оказали съпротива. Стигнало се до сблъсък, при който един от горските инспектори получил наранявания. Уведомени са органите на МВР, които пристигнали на мястото.
Задържани са двама мъже.
Горските инспектори са съставили три акта за нарушения по Закона за горите. Работата по случая продължава. От началото на годината от горските инспектори на РДГ-Пловдив са съставени 207 акта, основно по Закона за горите. Инспектирани са 730 сечища и обекти за добив на дървесина, 782 склада за преработка и продажба на дървесина.
Извършени са проверки на 2300 транспортни средства, които са транспортирали дървесина и недървесни горски продукти. Наложените глоби до момента са в размер на 20 400 лева, като имуществените санкции и обезщетенията възлизат на 5600 лева.
TrafficNews.bg