Близките на Машора организират втори протест в негова подкрепа Втори протест пред Съдебната палата в Пловдив организират близки, роднини, колеги и приятели на Тошко Тодоров-Машора утре, съобщи за KarlovoPress дъщерята на арестувания Тошко Тодоров. Протестът ще се проведе от 09.30 часа. Утре ще се гледа мярката на 64-годишния мъж от Столетово в Апелативния съд. Към момента той е зад решетките, а адвокатът му Гънчо Гънчев ще настоява Тошко Тодоров да бъде освободен под домашен арест, каквото е желанието на близките му.
"Един НЕВИНЕН Български гражданин НЕ трябва да е в затвора за престъпление, което не е извършил!", се казва в обявлението за протесните действия утре.
Вчера бе гледано делото за екстрадиция. То бе бе отложено за 28 октомври.
Припомняме, че Тошко Тодоров е в ареста след като гръцките власти замесиха името му в схема за трафик на бежанци. Полицията стигна до него, след като възрастният мъж продал кемпера си през есента на 2019-а. Новите му собственици не са променили регистрацията и униформени в Южната ни съседка заловили кемпера с 28 бежанци, а в жабката открили малкия и голям талон с името на Тошко Тодоров. Това се оказало и единственото основание за издаването на Европейска заповед за арест и последващите действия в България.
Днес близките сезираха по казуса Президента Румен Радев. Те изпратиха писмо с искане за незабавно съдействие.