Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 33-годишен мъж, който лъжел жертвите си, че е депутат, адвокат, съдия, представител на религиозна организация и посредник на политическа партия, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.
Мошеникът използвал няколко схеми. Обещавал, че може да узакони незаконни постройки в различни населени места в Пловдивска област, което не се е случило.
Пред хора, които били загубили имотите си чрез продажби от частен съдебен изпълнител заради неплатени дългове, твърдял, че можел да им ги върне, като заведе съдебни дела и ги спечели. Получавал заплащане, но не извършвал услугите.
Според събраните доказателства измамникът действал в последните две години и прибрал близо 13 000 лева. При ареста му е намерена пластика с надпис “народен председател”.
Сред измамените хора са жители от Розино и Карлово. Около 20 роми от Розино са били измамени. Повечето от тях живеят на една улица в селото. Мошеникът им обещал узаконяване на постройките и прекарване на партиди за ток и вода.
Опитал се да въвлече и кмета на населеното място Али Кючук. От него поискал съдействие пред хората.
" Някои хора са му давали между 1000 и 5000 лева. Кой, колкото е имал. Искаше от мен да съдействам пред хората, че ще им свърши работа. Аз обаче усетих, че нещо не е наред и ги посъветвах да пуснат жалба", каза за KarlovoPpress Али Кючук.