43 годишен карловец  е сред арестуваните в престъпната група за фалшиви документи

43 годишен карловец е сред арестуваните при полицейска операция в престъпната група за фалшифициране на документи. Той е единственият от тази група, който е бил осъждан за подобно нещо. Живее на семейни начала и има две деца.

По-рано днес в Районен съд Пловдив той и другите четирима арестувани, сред които полицай, бяха доведени с белезници. Обвиненията срещу тях са за изготвяне на неистински документи, както и за подбудителство и помагачество на престъпната дейност.
45 годишният полицай е служител на дирекция "Миграция". Той е вадил от масива "Български документи за самоличност" номера на реално съществуващи документи, с които са изработвани фалшификатите.

Клиенти на бандата били жители на Турция, Албания и Тунис. Документите трудно можели да бъдат засечени от граничните власти, тъй като били с изключително високо качество. Ролята на миграционния служител била да предостави номера на валидни български документи, така че при евентуална проверка личните документи да излязат в системата като валидни. Така лицата можели свободно да пребивават и да пътуват на територията на Европейския съюз.

Адвокатът на арестувания карловец е заявил, че клиента му няма нищо общо с групата и дори не се познават. На един от адресите, на които е пребивавал са били открити пособия за направата на такива документи, но по думите на адвоката те били отдавна съхранявани.