31 лица са задържани при Специализирана полицейска операция

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и обезпечаване на обществения ред, сигурност и безопасността на движението се проведе в областта. Акцията бе на територията на Пловдив, Асеновград, Дълго поле, Старосел, Ръжево Конаре, Мътеница, Ново Железаре, Паничери, Долна махала, Бегово, Калояново, Караджово, Болярци, Боянци и Тополово.

В акцията са участвали близо 200 служители на ОД на МВР – Пловдив – служители на сектор „Противодействия на криминалната престъпност“, на сектор „Пътна полиция“, на 3 и 4 РУ на МВР – Пловдив, на РУ на МВР – Хисаря, РУ на МВР – Асеновград и др.

Акцията се проведе под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив.
Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР - гл. комисар Ивайло Иванов пристигнаха днес в Пловдив във връзка с провеждането на Специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност.

По-късно те посетиха и с. Златитрап, обл. Пловдив, където разговаряха с местни жители, като с тях бяха Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив и ст. комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР – Пловдив.

По време на Специализираната полицейска операция за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани 31 лица на териториите на Пловдив и на общините Хисаря и Асеновград.

Образувани са общо 31 бързи производства – за съхранение на акцизни стоки без бандерол, за управление след употреба на алкохол и наркотични вещества, за разпространение и притежаване на наркотици, за извършване на хулигански прояви, застрашавайки другите участници в движението, за неспазване на противоепидемични мерки, за съхранение на незаконно огнестрелно оръжие, за управление на автомобил с чужди табели, за управление на МПС в срока на лишаване и за пречене на орган на властта да изпълни служебните си задължения.