28-годишен мъж се самозапали в Карловско след скандал с жена си 28- годишен мъж от карловското село Розино е в Клиниката по термични травми в УМБАЛ "Свети Георги" с тежки изгаряния след опит за самоубийство, научи KarlovoPress.com. Няколоко часа преди инцидента, Аспарух Чакъров ударил няколко ракии. След това се скарал с жена си Гина. Двамата имали скандали от доста време и няколко пъти се разделяли. Заплашил я, че ще си сложи край на живота, излязъл на улицата и полял с бензин дрехите си. След това се самозапалил.
Пламъците обхвали цялото му тяло, преди съседите да успеят да се намесят и да потушът огъня. След като е бил изгасен, Аспарух е откаран в болницата с линейка. Той е с тежки изгаряния и опасност за живота.
"Пациентът е с около 40% изгаряния, като раните са много дълбоки. Той е във флуидно легло и изключително тежко състояние. Освен раните по кожата, мъжът е погълнал и сериозно количество токсични газове. Следващите дни ще бъдат критични за него" коментираха от УМБАЛ "Свети Георги".
Кметът на Розино Ангел Шаламанов заяви, че познава младия мъж. Той бил безработен, семейството имало две деца. "В селото има различни коментари, но не знам защо Аспарух и избрал този жесток начин да свърши със себе си. Дано лекарите успеят да го спасят" каза кметът.
По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура -Карлово.