Опесъчени са всички трасета на главните и квартални улици на територията на град Карлово, съобщиха от пресцентъра на общината. Звено Инспекторат осъществява денонощен контрол, а кметовете и кметските наместници следят за изпълнението на дейностите по почистване на пътищата от общинската пътна мрежа на съответното населено място. От общината апелират, собствениците на паркирани автомобили да освободят пътното платно, за да не бъде възпрепятствана снегопочистващата техника.
Съгласно Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Карлово гражданите и фирмите са длъжни своевременно и постоянно да организират почистване на прилежащите към имотите тротоари и работни площадки с цел безопасност на движението, да не изхвърлят почистения сняг от тротоарите на уличните платна, да не натрупват снега до стволове на дървета и до спирки на градски транспорт.
Служители на общината почистват снега от централната градска част и обществените пространства. Екипи от служители на звено Инспекторат ще правят огледи за непочистени тротоари пред офиси и търговски обекти, с цел осигуряване на по-спокойно и безопасно придвижване на гражданите.
Община Карлово благодари на всички, които почистиха пред домовете и работните си места, като осигуриха по-безопасен достъп до тях.