След снежната буря тази нощ закъсаха автомобили на пътя Карлово – София в района на карловското село Христо Даново. Община Карлово поиска помощ от военнослужещи на 61 механизирана бригада. Тежкотоварна техника се наложи да отиде на мястото на бедствието, за да окаже помощ, съобщиха от пресцентъра на карловската бригада. На бедставище хора им е била оказана помощ, като са били изтеглени два леки автомобила. След това е бил прокаран път през навятите преспи, за да бъде освободено движението по пътя Христо Даново – Карлово, където се е образувала голяма колона от преминаващи автомобили.
Заради бурята, девет населени места продължават да бъдат без ток, съобщи зам.-кметът на Карлово Антон Минев.Той каза, че екипи на ЕВН работят по отстраняване на проблемите. Заради усложнената пътна обстановка тир е излязъл от пътното платно край Кърнаре и автобус е закъсал край Столетово. Екипи на местната пожарна са отстранили паднало дърво между Московец и Богдан.
От 23.00 до 8.00 сутринта ток не е имало в Анево. Няма данни за нанесени материални щети и бедстващи хора, каза кметът на община Сопот Деян Дойнов.