Общинският съвет в Карлово освободи досегашния управител на КарловоГаз Пламен Павлов на извънредно заседание вчера. На негово място бе избран Георги Пилев. Първоначално проекта за дневен ред включваше само информация от Павлов за дейността на дружеството за период от 3 години назад и представяне на стратегия за развитие, но преди самото заседание председателят на ОбС Теодор Шойлеков вкара докладна записка, която по-рано е била разгледана на председателски съвет. Той обясни защо въпреки присъствието на Пламен Павлов в залата, думата така и не му бе дадена :
" Тази точка можеше да бъде включена в проекта за дневен ред, но никой от колегите не направи това предложение. Освен това още в края на септември поискахме тези документи, които дават информация за реалното финансово състояние на КарловоГаз, но такива не бяха предоставени от Пламен Павлов", коментира за KarlovoPress.com председателят на общинския съвет. Съгласно взетото вчера решение Павлов не бе освободен от отговорност за действията си като управител. Предстои да бъде извършен и финансов одит на дружеството от независими експерти.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов каза, че няма опасност градът да остане без снабдяване с природен газ, както по-рано в писмо до общинския съвет посочи мажоритарния собственик Си Ен Джи Марица. Кабаиванов посочи, че ако доставката на газ спре, то фирмата ще загуби своя лиценз. Той каза още, че ще изискват от новия управител на КарловоГаз необходимите финансово-счетоводните документи и, ако има основание за злоупотреби ще бъде потърсена отговорност на Пламен Павлов. Местният градоначалник бе категоричен, че интересите на общината са запазени и става въпрос за съдебен спор между Си Ен Джи Марица и досегашния управител на КарловоГаз Пламен Павлов.
Припомняме, че Си Ен Джи Марица е съдружник в КарловоГаз с 66 %, а община Карлово е с 34 %. На последното заседание на ОбС през октомври адвокат на Си Ен Джи Марица изнесе информация, че Пламен Павлов е източил КарловоГаз и дружеството е ограбено.
Кандидатурата на Георги Пилев за нов управител на КарловоГаз е решение на част от общинските съветници на ГЕРБ и коалицията на кмета Кабаиванов "Обединени за нашата община". За новия управител на дружеството гласуваха 30 общински съветници. Против бяха само двама, а съветникът Иван Трифонов не присъстваше по уважителни причини.