(ВИДЕО) Кой злоупотреби с парите на общинското училище "Христо Проданов" в Карлово? Временно изпълняващият длъжността кмет на Карлово Стойо Карагенски поиска от общинския съвет да даде разрешение, за да бъдат предоставени от бюджета на общината като безлихвен заем средства в размер на 50 000 лева за заплати на персонала в СУ "Христо Проданов". Предложението на Карагенски бе направено по искане на новия директор на учебното заведение Янка Минева.
По време на дебатите на последното редовно заседание на местния парламент от този мандат, общинският съветник Манол Манолов посочи, че сегашното ръководство отново не обясни на хората защо се допусна общинско училище да бъде доведено до фалит. От общината не веднъж са изразявали мнение по медиите, че отговорност за случилото се носи единствено предишният директор Мариана Маринова.
Новият директор на СУ "Христо Проданов" Янка Минева каза, че със заема ще бъдат изплатени заплатите на персонала за месеците октомври и ноември. Тя изрази надежда, че финансовото състояние на учебното заведение ще се стабилизира с новия му бюджет като бъде приложена строга финансова дисциплина.
"Предишният директор Мариана Маринова е в отпуск до 25.10.19, а след това излиза в пенсия. Отговорност за действията й трябва да бъде потърсена от Регионалното управление на образованието в Пловдив", коментира Минева.