След сигнала до KarlovoPress: Община Карлово започна проверка за незаконно строителство над ромската махала в Карлово След сигнала за нерегламентирано сметище и незаконно строителство над ромската махала в Карлово, общината започна проверка. От пресцентъра посочиха, че вече се проверява за незаконно заграждане и строителство, но процедурата отнема повече време.
Зам.-кметът на Карлово Стойо Карагенски каза, че е установено голямо нерегламентирано сметище и е изпратено писмо до фирмата, с която общината има сключен договор, за да започне почистването му.

"Многократно сме почиствали това сметище. В цялата община се провежда проверка от РИОСВ Пловдив и по подадени сигнали от кметовете, извършваме почистване. Факт е обаче, че нерегламентирани сметища има и на други места в общината. Средствата, които се отделят в бюджета се завишават всяка година, но проблемът се решава временно, след което отново се образуват нерегламентирани сметища", каза Карагенски и коментира, че за генералното решаване на този проблем трябва да бъдат въведени по-строги законодателни мерки.

Той апелира гражданите, които забележат изхвърляне на отпадъци на нерегламентираните за това места, да сигнализират на общинския инспекторат. На нарушителите ще бъдат съставени актове.