Пожарникари и ученици спасиха малко коте в ПГ "Бр. Евлогий и Христо Георгиеви" Карлово Малкото котенце било попаднало в тръба на котелното помещение към училището преди 3 дни. Ученици и преподаватели го чували да мяука. Направили няколко опита да го извадят, но безуспешни, разказа за KarlovoPress.com една от преподавателките, участвала в спасителната операция. Давали му храна и вода през тези дни. След няколко безуспешни опита да извадят котето, преподавателите решили да позвънят на местната служба по пожарна и аварийна безопасност.

"Отзоваха се двама прекрасни служители. Възхитени сме. С какво спокойствие и търпение се отнесоха към ситуацията. Наложи се да бъде извадена една тръба, за да бъде спасено котето. Тези хора са с големи сърца, те направиха едно изключително добро дело, което послужи за пример на децата, защото основната ни цел е да ги възпитаваме да бъдат именно "човеци"", коментира преподавателката.


След като котето е било спасено, то е било заведено на ветеринарен лекар, за да бъде прегледано и хидратирано. Малкото мъниче вече си има дом и стопани - ученик от училището, който живее в карловското село Христо Даново.