Директорът на ПГ по ЖП транспорт "Христо Смирненски" Стефан Филчев се е срещнал с началника на РУО Пловдив Антоанета Пакова. Той я е уверил, че до дни ще започнат ремонтни дейности на помещенията, които пострадаха от наводненията и ще бъде направено всичко възможно за навременно откриване на новата учебна година.
"Преместването на учебните часове в други училища ще затрудни изключително много учебния процес. Учениците са пътуващи от различни места на Общината", каза Филчев и подчерта, че общият размер на нанесените щети надхвърля 800 000 лева. Ще е необходимо да се ремонтира покрива над основната сграда заради течове, 8 новоремонтирани кабинета, дворната настилка и други.
Училището вече разкри дарителска сметка. Първото постъпление е факт, съобщи за KarlovoPress директорът Стефан Филчев.
"Управителните съвети на НК "Железопътна инфраструктура" и "БДЖ" вече наредиха средства по откритата дарителска сметка", каза директорът и добави, че след 20-ти септември по инициатива на актьори, музиканти и изпълнители в България ще се проведе благотворителен концерт в Карлово.
Директорът на гимназията Стефан Филчев благодари на всички хора и фирми, които се отзоваха до момента, в това число на Изпълнителния директор на ВМЗ Иван Стоенчев, който е откликнал на молбата му за помощ, оказвайки помощ с техника и хора за отпушване на канализационните шахти в училището.
Дарителската сметка на училището е:
Уникредит Булбанк
BG03 UNCR 7000 1525 0254 80
BIC UNCR BGSF