Пенсионираха директорката на здравната каса в Пловдив  Магдалена Петрова За мястото на директор на РЗОК Пловдив ще бъде обявен конкурс, а до избора на титуляр в кабинета вероятно ще седне някой от заместниците на Магдалена Петрова, съобщи в.Марица. Преди месец от МБАЛ "Д-р Киро Попов" в Карлово поискаха оставката на Магдалена Петрова. Според лекарите там шефката на РЗОК имала специално отношение към болницата. Заради незаплащане на дейност за три месеца имаше опасност лечебното заведение да фалира. По-късно за отстраняването на Петрова настояха и депутати от БСП.
През пролетта пък в РЗОК-Пловдив гръмна друг скандал след ареста на двама служители. Иван Деспотов и Влади Манев бяха заловени с голяма сума пари при акция на униформените, пише в.Марица. Разследването по-късно доказа, че в съдружие с посредник и собственик на аптеки те са източили над 1 млн. лева за скъпоструващи лекарства за лечение на хепатит С. Само в деня на ареста у тях бяха намерени 85 000 лева, които са от дублирани рецепти на четирима пациенти. При последвалата проверка бяха засечени течове в системата за контрол в Здравната каса. По време на разследването се разбра, че през март Деспотов е подал сигнал в Икономическа полиция срещу Магдалена Петрова. В него той твърди, че към момента на назначаването началничката не е отговаряла на изискването за минимум 3 години управленски стаж.
От НЗОК обаче си измиват ръцете, като са решили да пенсионират Магдалена Петрова, вместо да назначат служебна проверка за дейността .