Обсъждат закона за маслодайната роза в Карлово Розопроизводители се събират на важна среща в Карлово в петък, 7 февруари. Тя се организира от Професионалната асоциация на розопроизводителите в България, за да се обсъдят актуални проблеми във връзка в началото на земеделския сезон и приетия преди броени дни Закон за маслодайната роза. В срещата ще участват експерти по етерично-маслените култури.
Една от темите, които ще се дискутират е възможността на розопроизводителите да се възползват от Наредбата за растителна защита. Тя вече дава възможност земеделските производители да получават финансиране за растителна защита на своите насаждения в определен размер, заяви председателят на ПАРБ Христо Николов.

Срещата ще бъде в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово от 17:30 часа. Тогава ще започне обсъждане на Закона за маслодайната роза. За дискусията е предвидено време от един час. От 18:30 часа до 19:30 часа е лекцията на проф. Янко Димитров от Аграрен университет Пловдив, направление „Растителна защита на маслодайната роза“.