Няколко въпроси ще поставят на кмета на община Карлово общинските съветници Манол Манолов и Пламен Славов от БСП на сесията този четвъртък - с кои фирми общината има сключени договори за снегопочистване през зимния период 2018-2019-та, с каква техника и материали разполагат тези фирми, окончателно какви и на каква стойност са глобите, които са били наложени за снегопочистването в общината в периода 2017-2018-та и за какво са били използвани сумите от санкциите. Кабаиванов ще трябва да посочи и кои фирми ще бъдат отговорни за почистването на снега във всяко населено място в общината.
Манол Манолов и Пламен Славов ще питат Кабаиванов и за това как са изразходвани средствата в размер на 25 хиляди лева, които бяха предвидени за финансиране на археологически проучвания на територията на общината, насочени преди всичко в с. Васил Левски, където е открита тракийска владетелска резиденция.
Общинският съветник от ГЕРБ Доньо Тодоров ще направи питане дали са предприети действия за спасяването на вилата на братята Евлогий и Христо Георгиеви в Карлово, тъй като преди 6 месеца ОбС е определил сумата от 30 000 лева за спешно укрепване на сградата. Тодоров ще постави още едно питане - какви са вижданията на общината за бъдещото развитие на комплекса "Старинно Карлово" и ще продължи ли сътрудничеството му с Карловския Занаятчийски Еснаф.
Съветникът Пенко Чакръков от БСП ще пита кога общината ще направи необходимото за обявяването на конкурс за директор на ОУ "Неофит Рилски" в Баня, защото повече от година изпълняващ длъжността директор на това училище е лице, което 16 години преди това е било извън образователната система и не притежава нужната квалификационна степен.
Младият общински съветник Светлозар Янков от ВМРО също ще отправи своите въпроси към общинския кмет относно предприетите действия на общината за побратимяване с община Прилеп, Македония и избирането на работна група, която да подпомага действията по побратимяване на двете общини.