Няма да бъде закрито митническото бюро в Карлово Директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов е уведомил община Карлово, че има издадена заповед на министъра на финансите, съгласно която в структурата на Териториална дирекция Тракийска се създава митническо учреждение – Митническо бюро Карлово, съобщиха от пресцентъра на община Карлово.
Припомняме, че с писмо от 19-ти ноември миналата година до министъра на финансите, директора на агенция митници, председателя на комисията по бюджет и финанси в НС, до всички народни представители от 17 МИР Пловдив Област и до областния управител на област Пловдив, Кабаиванов изказа своето несъгласие от намерението на Агенция „Митници“ да закрие митническо бюро. Според него това щеше да доведе до негативни последици за икономиката и инвестициите в целия регион на север от Пловдив, както и до напрежение сред фирмите и гражданите.
От заповедта на министъра на финансите Владислав Горанов, издадена на 27.12.2018 става ясно, че от 00.00 часа на 7 януари 2019-та в структурата на Агенция „Митници“ се създават пет териториални дирекции - Тракийска, Югозападна, Дунавска, Северна морска и Южна морска. В териториална дирекция Тракийска се създават общо 12 митнически учреждения, като едно от тях е Митническо бюро Карлово с код BG003007.
Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов благодари на всички фирми, които са взели участие на срещата, организирана през ноември месец миналата година. Според него тяхната подкрепа и действията, които заедно са предприели са довели до положителен резултат. Кабаиванов посочи, че това ще се отрази на доброто развитие на икономиката и ще привлече нови инвестиции в общината.