Недоволство срещу поставянето на новите контейнери тип "Бобър" 1,1 куб.м. в Карлово. Напрежението ескалира на ул. "Юмрукчал". Живеещите там излязоха на улицата, за да изразят недоволството си от поставянето на новите контейнери.

"Това са боклуджийски огнища в целия град. Този контейнер е поставен от страната на пътното платно. За да го отвориш капака, човек трябва да е на платното. Улицата е тясна. Има паркирани автомобили. Има най-различни водачи, минават и ще блъснат човек. Освен това контейнерът е поставен на 4-5 метра от спалнята, носят се миризми", коментираха хората. Те настояха за решение на проблема и отново да се анализира местоположението на контейнерите. Други хора изразиха опасение, че са по-трудноподвижни и разстоянието до контейнера особено зимата ще е проблем за тях при изхвърлянето на отпадъците.

От Община Карлово казаха, че благодарение на новите съдове за смет няма да бъде повишавана такса смет в следващите години, работата ще се оптимизира, както и честота на извозване на отпадъците. От там напомниха, че предстои да бъдат поставени и специални съдове за разградими отпадъци.