Началникът на пожарната в Карлово главен инспектор Тоню Чалъмов бе награден в раздел "Комплексен победител". Той посочи, че с връчената му награда са оценени по достойнство професионализма и цялостната дейност на пожарникарите от Карлово.


"Тези момчета, които ежедневно приемат предизвикателствата на нашата благородна професия, с работата си - изцяло в услуга на обществото, заслужават това признание. Желая на всички да са здрави, а в работата – разумни", каза за KarlovoPress.com началникът на службата в Карлово Тоню Чалъмов.

Директорът на пожарната служба в Пловдив посочи, че огнеборците в областта са се справили изключително професионално и са водещи в страната с опита си в спасителни операции.

"Огнеборците от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" се справиха не отлично, а блестящо. Превърнаха невъзможното във възможно", каза директорът главен комисар Георги Мангараков, който коментира работата на служителите през изминалата 2020-а година.

Главен комисар Мангараков награди победителите в първия областен етап на Националния конкурс "Пожарникар на годината - 2020".
В раздел "Пожарогасителна дейност" победител е младши експерт Иван Митев от Първа Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

В раздел "Контролна дейност" статуетка и диплом получи инспектор Йорданка Колева, отново от същата служба.

В категория" Партньори" бе почетен Цветан Йошев от Доброволно формирование "Пловдив 112".

Бяха връчени и две награди в категория "Служители" за постигнати резултати.