Местната власт в Карлово подготвя финансови разчети за обновяване на болницата МБАЛ "Д-р Киро Попов" ще кандидатства по проект на здравно министерство „Мерки за справяне с пандемията“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“, съобщи кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той посочи, че общинската болница отговаря на критериите, включена е в списъка и към момента се изготвят разчетите, които ще бъдат предоставени на държавата за финансиране.

"Една от приоритетните задачи е да направим сградите в добър вид, за да може да задържим човешкия потенциал. Очакваме и възможностите за специализиране на стажанти. Ние ще настояваме за стартова заплата от 2 000 лева на младите лекари и се надяваме, че ще работим в една посока с държавата, за да запазим младите лекари и специалисти в България, защото ако не бяха те нямаше да се справим с пандемията", посочи д-р Кабаиванов.

Управителят на болницата д-р Христо Пелев коментира какво ще включва обновяването на сградата и каза, че ще настояват здравното заведение да има собствена оборудвана линейка.

Освен това стана ясно, че Общината възнамерява да ремонтира сградата на бившето Инфекциозно отделение, за да се ползва от лекари стажанти и специализанти.