Медицинските сестри в болницата в Карлово се споразумяха с ръководството на здравното заведение да получават основна заплата от 950 лв. Очаква се меците от детско и вътрешно отделение да оттеглят колективните оставки веднага след като бъдат подписани новите трудови договори. Новите колективни трудови договори трябва да бъдат подписани до петък, когато изтича срокът на подадените преди месец предизвестия на медицинските сестри от детско отделение. Споразумението за основната заплата от 950 лв е за всички 64 специалисти по здравни грижи в болницата:
Силвия Стайкова - медицинска сестра от Вътрешно отделение на МБАЛ "Д-р Киро Попов" - "Надделя може би разума, д-р Пелев прие нашето искане, увери ни, че ще се опита до нова година да се изпълнят тези работи от там нататък всичко зависи от пътеки, лимити..."
Управителят на болницата каза, че средствата за увеличение на заплатите са осигурени, въпреки че това може да утежни бюджета на здравното заведение:
д-р Христо Пелев - управител на болницата в Карлово: "Нито от общината, нито са дошли постъпленията от пътеките, от собствените ресурси.Има един възмезден кредит към общината 60 000 лева, който изтича декември месец, ще се постарая да го разсроча за още една година".
По думите на д-р Пелев, за да бъдат гарантирани възнагражденията от 950 лева на здравните специалисти, държавата трябва да спази обещанието си за повече средства за болнична помощ през следващата година. Утре ръководството на болницата свиква медицинския съвет и синдикатите за подписването на новите колективни трудови договори.