МБАЛ "Д-р Киро Попов" с нов управител! Д-р Обрейко Обрейков е класиран на първо място след проведен конкурс

Д-р Обрейко Обрейков е избран с най-висока оценка от проведения конкурс за управител на МБАЛ "Д-р Киро Попов" в Карлово. Това става ясно от докладната записка на председателя на ОбС Карлово Доньо Тодоров относно избора на нов управител.

Д-р Обрейков завършва Медицина през 2011 година в Медицински Университет - Плевен.
През 2019 година завършва Обществено здраве и здравен мениджмънт в Медицински Университет - Пловдив. През 2020 година придобива специалност Нервни болести.

Започва кариерата си през 2011 година като Лекар в Спешно отделение в МБАЛ Асеновград. През 2012 година заема длъжността Лекар в Неврологично отделение на МБАЛ Асеновград. От 2013 година до 2020 година, Д-р Обрейков работи като Лекар специализант Нервни болести в различни лечебни заведения, сред които УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив, МБАЛ Асеновград, УМБАЛ "Пълмед".

Oт 2018 година до момента, работи като лекар в ЦСМП Пловдив филиал Асеновград.
От Март 2020 година, работи като Лекар в Неврологично отделение на МБАЛ "Д-р Киро Попов" - Карлово.
През Август 2020 година, става Управител на АСМП-ИП Д-р Обрейко Обрейков - невролог ЕООД.

Новият управител може да встъпи в длъжност след като бъде взето решение от местния парламент на редовното заседание този месец. Договорът за управление на настоящия управител д-р Христо Пелев изтича на 24-ти октомври. Към момента той е в болничен.

Очаква се редовното заседание на Общинския съвет да бъде насрочено за последния четвъртък от месеца, на 30-ти септември. Тогава трябва да бъде разгледана и докладната записка относно избора на новия управител.