"Магистрали" АД спира да вози по няколко автобусни линии в общините Карлово и Сопот От днес „Магистрали” АД по собствено желание преустановява извозването на пътници по няколко автобусни линии, съобщиха от пресцентъра на община Карлово. Линиите са следните: Карлово-Калофер-Карлово, Карлово-Сопот-Карлово /квота Община Карлово – 06.15- 20.15./ и вътрешноградска линия №1.
За автобусна линия Карлово - Калофер - Карлово е бил сключен временен договор с „Хеброс Бус” АД до финализиране на нова обществена поръчка, касаеща горецитираните автобусни линии.
От общината посочват, че за съжаление след множество проведени срещи с автобусни фирми, нито една не е проявила интерес за сключване на договор за линия Карлово-Сопот-Карлово /квота Община Карлово от 06.15-20.15/ и вътрешноградска линия №1. В най-кратки срокове ще бъде пусната нова обществена поръчка, която да обезпечи и трите направления. Всички останали автобусни линии между гр. Карлово и гр. Сопот /автобусна линия №6 Сушица-Анево, №5 Анево-Карлово и №4 Сопот-Карлово/ от квотата на Община Сопот /се движат по нормалния си график и могат да бъдат използвани като алтернативен транспорт.