Кметът на община Карлово издаде предписания за отстраняване на нерегламентирано замърсяване на общински терен в Сушица Предприетите мерки са за нерегламентирано замърсяване на общински терен и на канал, както и за промяна маршрута за превеждане на домашни животни от централните улици към периферните. Предписанията бяха направени след като общинския кмет Емил Кабаиванов проведе планираната изнесена приемна на общинското ръководство в карловския квартал, съобщиха от пресцентъра на община Карлово.
Кабаиванов е информирал жителите за многократното си настояване пред ВиК Пловдив за оказване съдействие при решаване на дългогодишния проблем с водоподаването в Сушица. По време на приемната е станало ясно, че ще бъде направен заложеният за тази година ремонт на 3 улици в квартала и, че вече е готова количествено-стойностната сметка за предстоящо обезопасяване на училищната сграда.
Общинското ръководство е обсъдило с жители на Сушица възможностите за ремонт и изкърпване на улици, поставяне на изкуствени неравности /т.нар. легнали полицаи/ на главната улици и възстановяване на петдневната работа на пощенския клон в квартала.