Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе работна среща с инж. Ивайло Денчев - и. д. председател на УС на АПИ, която беше планувана в МРРБ миналата седмица с министър Виолета Комитова, съобщиха от пресцентъра на Общината.

На срещата кметът е поставил няколко въпроса, решението на които е важно за осъществяването на транспорта на територията на община Карлово.

" Необходимостта от основен ремонт и рехабилитация на ул. „Теофан Райнов“, част от републикански път І-6 на територията на град Карлово с дължина от 3 600 м., по който минава основният пътен трафик на подбълканския път. На второ място необходимостта от основен ремонт на пътна отсечка от републикански път ІІ-64, която представлява връзка на ул. „Индустриална“ в гр. Карлово с път ІІ-64. Третият въпрос, който е бил поставен е за пътните връзки на собствениците на имоти, разположени в страни от републикански път І-6, в частта си между изхода на Карлово посока София и местността „Кантона“", посочиха от пресцентъра.


Инж. Денчев е поел ангажимент да бъде включена в Програмата за ремонтните дейности на АПИ за 2022 г. отсечката от републикански път І-6 - ул. „Теофан Райнов“, а при подходящо време до края на тази година или пролетта на следващата да се ремонтира пътя към Индустриална зона. За пътните връзки към частните имоти, разположени в страни от републикански път І-6, в частта си между изхода на Карлово и местността „Кантона“, сегашният шеф на АПИ се е ангажирал, това да бъде първата работа на новия директор на Областно пътно управление Пловдив, който ще бъде назначен след проведения конкурс.