Кметът на Карлово с благодарност от ПУ „Паисий Хилендарски“ Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов получи благодарност от ректорското ръководство на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ за съдействието, оказано при осъществяване на Международната интердисциплинарна конференция „Живописна България. Български литературни маршрути“, посветена на 100 години от смъртта на Иван Вазов и 60-годишнината на университета, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово.

„Вашето професионално отношение и личният Ви ангажимент гарантираха успешната работа на конференцията в Карлово. Надявам се, че и в бъдеще ще имаме възможности за успешна съвместна дейност!“, се посочва в благодарствения адрес от заместник-ректора по международно сътрудничество доц.д-р Надя Чернева.
Международният форум се проведе в шест града от страната, сред които и Карлово. Пътуващата конференция включи екипи от преподаватели, докторанти и студенти по българистика от 10 европейски университета, които са представили на девет езика разработени от тях литературни маршрути, представящи българската литература и култура в европейски контекст. Презентациите се състояха в Карлово, Пловдив, Казанлък, Ахтопол, Стара Загора и София.