Кметът на Карлово договори работна среща в Министерство на културата по проблема с Щампата Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов договори работна среща в Министерство на културата по проблема със срутения покрив на Щампата в града – дарение на карловци от Евлогий Георгиев, съобщиха от пресцентъра на Общината. От там посочиха, че комисия, назначена със заповед от кмета е направила външен оглед на сградата, но собственика на фирма „Пиринпласт“, в чийто активи е Щампата, отказва достъп на комисията за извършване на вътрешно обследване.


На 17 юни /четвъртък/, заместник-кметовете Антон Минев и Николай Цветков ще представляват Общината на работна среща в Министерство на културата със заместник министъра на ведомството Пламен Славов, главния директор на Главна дирекция "Инспекторат" по опазване на Културното наследство Александър Трайков и началник отдел на дирекция в културното ведомство Аксиния Бутева.

Целта е в най-кратък срок да стане възможно изработването на проект за аварийно укрепване на сградата, уточниха от Общината.

Подробна информация за Щампата ще бъде предоставена от пресцентъра на Министерството на културата, заяви зам.-министъра Пламен Славов.