Кметът Кабаиванов поиска да бъде ремонтиран Околовръстния път в Карлово

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов се срещна с представители на фирмата, която поддържа републиканската пътна мрежа в Област Пловдив. Заедно с експерти от проектантската фирма са обсъдили предстоящия ремонт на две отсечки от републиканския път I-6 София-Бургас, в участъка Певците – Васил Левски. Това бе съобщено от пресцентъра на Община Карлово.

Проектантите са уверили
кмета, че в средата на месец август ще бъде готово проектирането на двата участъка от пътя, а от септември се очаква да започне ремонта на два етапа- първо на отсечката Карлово - Васил Левски, а след това на пътя Певците – Карлово.

По време на срещата кметът е бил уведомен, че от проектирането и ремонта на пътя е изключен участъка на Околовръстното в Карлово и затова Кабаиванов е изпратил
писмо до председателя на Управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура /АПИ/ с
копие до Дани Каназирева, областен управител на Област Пловдив, в което той настоял Околовръстният път в Карлово, с дължина около 3350 м, да бъде
включен в проектирането и ремонта на участъка.

" Тази отсечка от пътя е
изключително важна за целия транзитен поток, който минава през града и е обликът на Розовата долина. В момента основата на участъка е с недостатъчна товароносимост и не отговаря на изискванията за първокласен път. Последният ремонт на отсечката е извършен през 2007 година, когато е преасфалтиран износващият слой, по проект и със средства на община Карлово", се посочва още в прессъобщението.

Областният управител Дани Каназирева е изразила пълна подкрепа.