Карловски училища се включват в подкрепа на пострадалите хора от наводненията ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" Карлово призовава:


"Тежкото природно бедствие, което сполетя няколко селища от Карловски край, засегна всички ни. Проливните дъждове и разразилата се след тях природна стихия разрушиха десетки домове, рухнаха надеждите на стотици хора.

Броени дни преди откриването на новата 2022/2023 учебна година апокалиптичната картина на разрушенията се допълва от студа на приближаващите есен и зима, от липсата на електричество, вода и нормални условия на живот за бедстващите и страдащи хора.

Точно в такива моменти най-ярко личат решителните прояви на будна гражданска съвест, топлотата на подадените за помощ приятелски ръце, благородните жестове на дарителство и човешко милосърдие, готовността да подкрепим всеки изпаднал в беда и крайна нужда човек, за да докажем, че по-силна от пороите е вълната на нашата човешка съпричастност.

Училищното настоятелство, родителските активи, училищното ръководство и колективът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Карлово се обръщат с призив към всички ученици и родители да се включат в благородната инициатива за оказване на помощ на бедстващите населени места – вместо цветя за учителите дарете паричните средства на пострадалите!

За целта на 15 септември в училището ще бъде поставена кутия за дарения.

Нека отворим сърцата си за доброто!"