Карлово отбелязва европейските дни на наследството

Карлово ще се включи с поредица от събития в Европейските дни на наследството. Инициативата е съвместен проект на Съвета на Европа и Европейската комисия, а тазгодишното издание е под надслов „Европа, общо наследство”. България ще отбележи Европейските дни на наследството с над 300 събития в цялата страна през целия месец септември. Сред проявите, организирани от общините, са фестивали на открито, празници на градовете, концерти, изложби, конкурси, обществени дискусии, образователни и интерактивни игри за деца и различни дурги инициативи за всички възрасти.

Множество музеи, галерии, културни и природни обекти ще осигурят свободен вход за посетителите си в определени дни на месец септември при спазване на противоепидемиологичните мерки във връзка с пандемията от Covid-19.

Тазгодишното издание на европейската инициатива е посветено на връзката между наследството и образованието. Целта е милионите граждани на континента да се докоснат до културното наследство на всяка страна и да споделят общата загриженост за неговото опазване.

В Карлово форумът ще се състои на 19 и 20 септември, когато достъпът до до Исторически музей - Карлово и Исторически музей – Клисура ще е свободен.