Деца и родители стартираха петиция за отваряне на басейна в СУ "Христо Проданов"

Целта на петицията е отваряне и използване на басейна в СУ "Христо Проданов" в Карлово от всички деца, които са от града и околните населени места, за да може всички деца и спортисти от СК" Триатлет Баня" да тренират.

В петицията е посочено, че повече от 4 години, басейнът е реновиран по Европейски проект и би трябвало да се използва или да влезе в експлоатация до 5 години, за да не се възстановяват парите по проекта, но басейна само се води, че работи по документи, но реално е неизползваем.

"В същото време деца, които тренират в СК "Триатлет Баня" са принудени два-три пъти в седмицата да пътуват до Баня и Хисаря, за да използват съоръженията там. В клуба тренират около 80 деца, които през последните години имат редица високи постижения и отличия на републикански, балкански и европейски първенства", пише още в петицията.

Петицията и събраните подписи ще бъде изпратена до местната власт в Карлово и до директора на училището.
Спортистите ще настояват басейна да може да се използва поне четири пъти седмично, като училището ще определи таксата, която всяко дете да заплати, за да може да се поддържа водното съоръжение, тъй като са наясно, че финансовото състояние на учебното заведение в момента не е добро и то е затруднено.