БДЖ пуска нов бърз влак през Карлово от следващата  година

Нов директен бърз влак от Горна Оряховица до Пловдив и обратно пуска БДЖ от следващата година. Той ще пътува през Царева ливада и Карлово с удобна връзка за Габрово, както и за Хисаря. Ще осигурява директно пътуване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня, пише 24 часа.

Общо 4 нови бързи влака, 2 от които сезонни ще пусне БДЖ от 2022 г. Това става ясно от проекта за график на движение на влаковете през следващата година. Той е публикуван за обществено обсъждане на сайта на компанията.

Сезонни нощни влакове ще пътуват между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с удобна връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в обратното направление. Чрез движението на тези влакове значително ще се подобри връзката с железопътен транспорт между Северна и Южна България.
За пътуващите от София за Плевен ще бъде осигурен бърз влак в удобно време на мястото на вечерния пътнически влак по това направление, който ще изминава разстоянието за по-кратко време.

Целта на публикуването на проект на графика е да могат клиентите на БДЖ да се запознаят с намеренията на дружеството за разписанието на влаковете през следващата година и да имат достатъчно време да реагират с предложения. Те се приемат до 11-ти октомври.