Тениски с автографи на български футболни клубове, оригинална фланелка на националния отбор на Хърватска от 2005 г., екип на баскетболния национал Асен Великов и интересни четива ще бъдат разиграни на онлайн търг в помощ на 5-годишния Милен Николов от Карлово.

Слънчевото дете е диагностицирано с аутизъм. Въпреки трудностите, пред които е поставено семейството му, Милен ежедневно посещава специалисти логопед, психолог, но за съжаление това не е достатъчно той да догони нормата за възрастта си и да победи заболяването.

Семейството се е свързвало с клиника в Украйна - Емсел, която провежда терапии със стволови клетки и за такива случаи. Деца от цял свят с най-различни диагнози (генетични, неврологични) посещават клиниката и показват огромен напредък.

Една вливка на такъв тип стволови клетки е с цена от €10 000, като броят на вливките зависи от състоянието на детето и как се повлиява то. За случая на Милен лекарите са казали, че са нужни минимум 4 вливки, но сумата е непосилна за семейството.

Във Фейсбук вече има създадена група „Помогни на Милен за щастливо детство”. Там ще бъде разигран благотворителен онлайн търг. Той се открива официално на 20 февруари и ще приключи на Националния празник 3 март. Още отсега обаче могат да се видят артикулите.

Всеки, който иска да помогне на Милен, може да го направи и на следната банкова сметка:

Милен Неделчев Николов

IBAN: BG58 FINV 91502017 55 9021

Първа инвестиционна банка