5 билки, които помагат в отслабването Мисия „стройно тяло“ не е тера инкогнита за нито една жена. И на много от нас се случва един такъв момент – „аз ограничих драстично количеството, но не отслабвам“. Усилията да ограничите количеството на приеманите калории си струват, но в процеса на отслабване е много важен един друг фактор – не само Колко, а и Какво ядете.
Защото всички знаем, има храни и храни. Не само че е важно да промените начина си на хранене, но и можете да си помогнете, като консумирате храни, които стимулират отслабването. Ние сме ви приготвили 7 билки, които ще ви помогнат да се отървете от тези екстра килца.
Глухарче
Всяко дете се радва на пухкавото глухарче, а възрастните, които се грижат за градини, несъмнено са го издърпвали като досаден плевел. Глухарчето обаче е верен съюзник в отслабването. Има диуретичен ефект, подпомага изхвърлянето на задържаните течности. По този начин помага да се прочисти организма от токсини – номер едно условие за отслабване.
Мента
Пием ментата за какво ли не, от успокоение за различни симптоми до това, че просто е много ароматна. Но замисляли ли сте се, че ментата е добър приятел и на фигурата? Тази толкова ароматна и така обичана билка намалява мазнините в областта на корема и така наречените „любовни дръжки“. Изобщо няма да споменаваме, че подобрява храносмилането, успокоява нервната система, намалява апетита, отпушва носа при настинки и такива едни полезности.
Хибискус
Звучи екзотично, но е пълен с нутриенти, минерали и флавоноиди, които помагат за намаляване на усвояването на мазнините и въглехидратите, което го прави особено полезен в борбата със затлъстяването. Пийвайте си 2 до 4 чаши чай от хибискус, за да помогнете на тялото си да слабее.
Риган
Може и да го свързваме по-скоро с вкусни манджи, но риганът е много полезен срещу високо кръвно налягане, диабет и затлъстяване. Помага на храносмилането и намалява подуването, бори се с депресията и стреса и действа като бариера срещу натрупването на килограми.
Джинджифил
Сред най-популярните билки за отслабване е джинджифилът. Намалява апетита и се бори с пристъпите на глад. Особено полезен е в сезона на настинките и грипа, защото се смята, че подсилва имунната система. Сега е моментът да го включите в арсенала си срещу килограмите. Корен от джинджифил ще намерите във всеки по-голям магазин. Може да си настържете малко за чай или да поръсите гозбите си с него./ailqk.bg