В Калофер: Пожарникари спасиха малки кученца под метална решетка Малки кученца бяха спасени от пожарникари от Карлово. Информацията бе публикувана в социалните мрежи. От снимките се вижда как огнеборците са положили много усилия, за да извадят бебетата под металната решетка.


"Спасяването беше успешно. Благодаря на пожарникарите от Карлово, които се отзоваха за по-малко от половин час.
Сега трябва да се впрегнем и да им намерим хубав дом или поне приемен дом. Аз няма как да ги взема.
Стопанинът на майка им почина лятото. Така че занесох бебенцата в двора на бившия й стопанин. Мястото е що-годе добре. Близо до кухнята на ресторант и от там хранят кученка, на разстояние от главната улица, което е добре. Но вратата е решетъчна и със сигурност ще излизат, и ще ги видят хора. По центъра на Калофер не винаги хората са добронамерени към бездомните.
Ще им направя по- хубави снимки много скоро", пише в поста на Диана Йончева. Тя е посочила, че не е успяла да сподели веднага, но цялата акция се е случила благодарение на група момчета, които са на възраст между 13 и 15 години.

"Те ме извикаха, виждайки ме да минавам на близо. Казаха ми за кученцата, че се опитват да ги спасят от вчера и са пробвали какво ли не, но без успех.

Останах възхитена от тези младежи, тъй като, както споменах и по-горе, тук в града ми, за бездомните животни е изключително трудно и не са обичани от кой знае от колко хора. Но тези момчета два дни са се опитвали да ги спасят, висейки на мястото с часове на студа.
Така разбрах, че има шанс и за Калофер.

Младежта се променя, бавничко може би, но се променя към по-добро.
Благодаря момчета!, пише още в поста.