Строги правила в МБАЛ "Д-р Киро Попов" Карлово заради възобновяването на плановите детски консултации, основните задължителни имунизации и женските консултации. Детските консултации и дейностите по поставяне на задължителните имунизации ще се извършват в дните вторник и четвъртък, като в посочените дни общопрактикуващите лекари не трябва да обслужват други лица от своите пациентски листи.

Детските консултации и дейностите, свързани със задължителните имунизации, ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки и след предварително записан час, с цел предотвратяване струпването на хора пред лекарските кабинети.

"В дните вторник и четвъртък, в болницата ще се приемат само спешни случаи и пациенти с коронавирус. Други пациенти няма да бъдат допускани. Организацията се налага заради заповедта на здравния министър. Целта е да не допуснем разпространение на заразата сред майките и децата. Призовавам всеки да спазва въведените ограничения", апелира управителят на карловската болница д-р Христо Пелев.

Той каза, че към момента няма постъпили пациенти със съмнение на коронавирус в лечебното заведение и доказаните случаи на коронавирус остават два в Карлово.

"Това не означава, че сме спокойни и пандемията ни се размина. Много хора, които работят в София се върнаха преди празниците по родните си места. Надявам се да нямаме много заболели", коментира д-р Пелев и добави, че това ще стане ясно след седмица.