Втори случай на преподавател с COVID-19 в училище "Кирил и Методий" в Карлово

Втори случай на преподавател с К-19 в ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" в Карлово. Той е учител в прогимназиален етап. Информацията бе потвърдена от учебното заведение. От там посочиха, че под карантина ще бъдат поставени само учениците от паралелката, на която учителят е класен ръководител. За този период ще преминат на обучение в електронна среда от разстояние. Учебният процес за останалите ученици ще продължи нормално. Уведомени са органите на РЗИ и РУО Пловдив.

Предприети са всички мерки за дезинфекция на помещенията. Тази вечер ще бъде извършена и пълна дезинфекция на училищната сграда от специализирана фирма.

В съобщение до родителите е посочено, че това, което трябва да се осъзнае в този труден период, са отговорността, която всички трябва да споделят и подкрепата, която като хора трябва да си оказват.

"Мерките са крайни, но те целят опазването на живота и здравето на всички нас! Още веднъж Ви призовавам към внимание, разумно възприемане на цялата сериозност на ситуацията и строго спазване на дисциплина – лична и колективна", пише директорът на училището Йонка Радулова.

За последното денонощие има 3 нови случаи на К-19 в община Хисаря, 2 в Община Карлово и 1 в Община Сопот.