49 годишен мъж е хоспитализиран в Инфекциозното отделение на карловската болница в събота следобяд. Почувствал се зле, вдигнал е температура и сам е потърсил Спешна помощ.

Според наши източници състоянието на пациента не е добре. Ръководството на болницата води разговори той да бъде транспортиран в лечебно заведение в Пловдив, тъй като ако се влоши неговото състояние по време на път не е добре, ако трябва да бъде интубиран.
Мъжът е с двустранна бронхопневмония.

От полицията посочиха, че мъжът е военнослужещ в Пловдив. Бил е поставен под карантина от 16-ти март, тъй като е имал контакт с негов колега, един от първите случаи в града, дали проба за коронавирус.
49 годишният мъж е семеен, с две дъщери. Те също са поставени под карантина. Според съпругата му той не е имал никакви други контакти в Карлово.

Командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков посочи, че болният човек не е имал официални служебни контакти с военнослужещи от поделението.

Снощи е бил приет и 80 годишен мъж от Карлово със съмнение за коронавирус. Вдигнал е температура. Той е в добро общо състояние засега, взета му е проба.